حجتالاسلام محمد صادق یوسفیمقدم امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: امر به معروف و نهی از منکر دو فریضه اساسی بوده که برای نظارت عمومی بر افراد جامعه اسلامی واجب شده است.
وی خاطرنشان کرد: هر کاری که حسن آن از نظر عقل و شرع شناخته شده باشد، در اصطلاح از آن به معروف یاد میشود و اگر از نظر عقل نیکو نباشد، منکر است. رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن ادامه داد: در حقیقت امر به معروف و نهی از منکر عبارتست از هر اقدامی که به تحقق معروف کمک کرده و از منکر جلوگیری کند که با گفتار، کردار و کلمات نیکو صورت میگیرد.
حجتالاسلام یوسفیمقدم با اشاره به آیات و روایات گفت: از مجموع آیات و روایات استفاده میشود که اسلام نگاهی جامعی نسبت به این موضوع دارد و اسلام میخواهد افراد جامعه به گونهای تربیت شوند که نسبت به احکام اسلامی و حفاظت از معارف اسلامی احساس مسئولیت داشته باشند.
وی با بیان اینکه نقش امر به معروف در بین همه معارف اسلامی از امتیاز ویژهای برخوردار است، اذعان داشت: براساس آیات و روایات فعالیتهای شایسته از جمله امر به معروف و نهی از منکر از ارزش مضاعفی در پیشگاه خداوند برخوردار است.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن خاطرنشان کرد: امنیت، راههای حلیت داد و ستد در جامعه، برطرف شدن ظلم و بیداد و آبادانی زمین در گرو امر به معروف و نهی از منکر است.
حجتالاسلام یوسفیمقدم تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر بر همه مسلمانان واجب بوده و صاحب منصب و غیر صاحب منصب باید به اجرای آن بپردازند. وی با بیان اینکه بین فقها در مبحث واجب عینی و کفایی بودن امر به معروف اختلاف وجود دارد، گفت: برخی معتقدند فریضهای کفایی بوده و باید آنهایی اقدام کنند که آشنا به معارف اسلامی باشند و برخی مانند شیخ طوسی از این نظر برخوردارند که واجب عینی است و بر همه افراد واجب است.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن خاطرنشان کرد: قرآن در آیات فراوانی به امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرده و این فریضه مهم را در کنار ایمان به خدا و ایمان به روز قیامت قرار داده است.
حجتالاسلام یوسفیمقدم با تاکید بر ارائه تعریف صحیح از امر به معروف و نهی از منکر اذعان داشت: برخی افراد جامعه تعریف درستی از این فریضه ندارند و نمیدانند امر به معروف و نهی از منکر چه آدابی و شرایطی دارد و درست نیست که بدون اطلاع از آداب به حیطه آن وارد شویم. وی خاطرنشان کرد: برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر لازم است احساس مسئولیت را در جامعه بیدار کنیم و بدانیم امر به معروف و نهی از منکر مسئولیت بزرگ جامعه اسلامی است.
رئیس مرکز فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: خداوند در قرآن به کسانی که شرایط امر به معروف و آداب را درک میکنند، قدرت ولایت داده است.
حجتالاسلام یوسفیمقدم عنوان داشت: آشنایی با آداب امر به معروف و نهی از منکر نکتهای بسیار مهم است که اگر آن را رعایت کنیم جامعه اصلاح میشود و یکی از شرایط آن آغاز از خویشتن است. وی شفقت، مهربانی، شکیبایی و زبان نرم را از دیگر شرایط امر به معروف و نهی از منکر ذکر و تصریح کرد: این مسئله سبب میشود که همسو با معارف اسلامی به امر معروف و نهی از منکر بپردازیم.
منبع: فارس