محمدصادق یوسفیمقدم امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم اظهار داشت: ما هنوز به یک نگاه جامع در حوزه پژوهش به خصوص پژوهشهای دینی نرسیدهایم. وی ادامه داد: ممکن است در بسیاری از حوزهها فعالیتها و تلاشهای قابل توجهی صورت گرفته باشد، اما در حوزه پژوهشی به خصوص پژوهشهای اسلامی، هنوز به جایگاه لازم دست پیدا نکردهایم.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: همه متوجه شدهایم که نقشه جامع علمی کشور تازه تمام شده است و باید دید که این نقشه ماموریت برای پژوهش را چگونه دیده است.
یوسفی مقدم با بیان اینکه نیازمند این هستیم که خلأهای عرصه پژوهش را بشناسیم، اظهار داشت: باید توجه کرد که چه جایگاهی داریم و باید به چه جایگاهی دست پیدا کنیم. وی تصریح کرد: در دنیای امروز نیازمند ارائه نظریات نو، مطابق با نیازهای مختلف جامعه اسلامی هستیم که از سوی مراکز آکادمیک کشور در حال پیگیری است.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا ارائه نظریه پردازی در حوزه پژوهش از سوی مراکز آکادمیک صورت میپذیرد، اظهار داشت: متاسفانه بیشتر مراکز پژوهشی ما فقط در موضع تدافعی قرار گرفتهاند. یوسفیمقدم تصریح کرد: پرداختن به شبهات امری ضروری است، اما لازم است که خودمان به عرصه تولید نظر و اندیشه وارد شده و به عبارت دیگر ابتکار عمل را در حوزه پژوهش و نظریه پردازی به دست بگیریم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات عرصه پژوهش مدرک گرایی است، گفت: این مسئله موجب شده است که اصل پژوهش مورد اهمیت قرار نگیرد و پژوهشگران با مشکل مواجه شوند.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن خاطرنشان کرد: ضعف مدیریت از دیگر آسیبهای حوزه پژوهش است. یوسفی مقدم با اشاره به اینکه خلأ مخاطب شناسی در حوزه پژوهش وجود دارد، تصریح کرد: معمولا مخاطبان از حوزه پژوهش خارج هستند.
وی در پایان با اشاره به فقدان برنامهریزی جامع در امور پژوهشی خاطرنشان کرد: باید برای حوزه پژوهش برنامههای جامع و دراز مدتی تعریف شود.
منبع: فارس